onsdag 4 januari 2012

Kissnödighet

Idag hamnade jag i en diskussion med en gosse på tryckeriet som ansåg att jag hade fördomar.

Det hela handlade om mat.
Jag var helt säker på att jag hade tagit upp det här tidigare i nåt inlägg om hur killar förvandlar allt till en materialsport. Alltså. Det är tufft att baka. OOOOOM man får köpa stenen, korgen, sleven & borsten på typ postorder från nån liten jävla tysk firma som specialiserat sig på det här.

Nu idag var det mat. Jag sa att jag inte förstod det här med att stoppa korv. Alltså. Vem gör sånt. Killen som satt bredvid sa att det gjorde man minsann för att man ville få i sig "äkta" mat. Inte en massa socker, fyllnadsmaterial och gamla grisöron.

Det har ju blivit så trendigt med det här med ren mat och hejsansvejsan. Och ja, jag tycker det är bra för bra mat är bra, mat lagad från början är bra mat. Men hallå. Vem stoppar korv? De som gör det här, stoppa korv, de gör det typ en gång till nyår eller liknande. Och postar bilder på FB. Om att de stoppat korv, och lagat gryta i 30h och odlat surdegskultur.

Min fråga nu är: Vad äter de här människorna varje dag? Och jag vet inte hur jag ska formulera det här på ett bra sätt men alltså. Jag gör all min mat från början. Jag gör ofta gryta som tar 4h i ugnen. Jag gör även en sjukt god räkrätt som tar 10 minuter. Jag bakar ibland, men inte ofta, eftersom jag har lite problem med att bara ta en macka. För det är så satans gott. Jag har sallad och grönt till varje måltid och ser det inte som ett tvång, utan för att det känns tomt och fattigt utan. Mat för mig är inte så svårt. Det mest komplicerade i mitt förhållande till mat är väl att jag äter för mycket och är lite småtjock.

Men.

När blev mat så satans kissnödigt?

Det roligaste är fortfarande det att de som lägger ut bilder på allt de här, långkok och skit, de har krånglat till den bra maten till den grad att de går och äter på restaurang till lunch.

Och vad fan spelar det för roll om du stoppar korv en gång i kvartalet "för att inte få i dig dåliga råvaror", när du äter "dagens" på kvarterskrogen varje dag.

Jag bara frågar.

Varför så jävla kissnödigt.

(känner att just korvstoppning fick väldigt mycket skit nu, men det kan vara lite allt möjligt. Men just korven fick väl symbolisera hela.. det hela idag. Nu borde jag lägga ner och gå hem samt fortsätta pluggandet. Och sluta snora. )

Juste: På temat har språkrådet också publicerat en nyordlista, som innehåller ordet "tjejsamla" i betydelsen att "ägna sig åt samlande, men inte så intensivt utan bara så att man nöjer sig med några stycken av det man samlar på "

Och folk blir upprörda, för att det nedvärderar tjejer. Jag tycker snarare att det visar på exakt den här typen av frenesi som killar alltid visar. Lite smått galenskap när testosteron och ledarskap i vanlig ordning inte finns längre. Killsamla. Och materialsporta. Jaja.

Alltid retar det nån.

4 kommentarer:

  1. Jag vet en kille som stoppar korv och gör långkok (och överlag är jäkligt duktig på mat, vilket jag avgör utan att ha ätit något han har gjort...förutom glass iofs). Men han gör det ju för att han tycker det är kul och inte för att han är särskilt kissnödig. Han äter uteluncher utan att gnälla också och jag tror inte att han bryr sig supermycket om fräsiga redskap...och gör han det så vet han att det blir bra utan iaf. Det är bra tycker jag.

    SvaraRadera
  2. Ah, men just den ickekissnödiga killen känner jag med ju. Kanske borde lagt fokus på att det mer är det här... Runt som jag stör mig på.

    SvaraRadera
  3. Min bror gjorde korv till jul för hela släkten. Den blev skitgod. :D

    Men folk som är kissnödiga är oftast irreterande för i slutändan kissar de mer på maten än gör den.

    SvaraRadera
  4. Tror Korven fick oförtjänt mycket stryk. Jag borde skrivit inlägget om Materialsportare istället, eftersom det var det jag egentligen störde mig på......

    SvaraRadera